Nytt per 06/01 -03


Seniorstipendet jeg ble tildelt av Høgskolen i Oslo for skoleåret 2002-03 har gjort det mulig for meg å avrunde og bringe videre til studenter og lærere en del av materialet mitt knyttet opp mot tidligere FoU- prosjekter slik som fotografier, filmer og artikler som er blitt liggende i skuffer og skap.

Markus Hernes har høsten 2002 hjulpet meg med å lage den herværende hjemmesiden hvor et lite utvalg av dette materialet er presentert, og hvor studenter kan finne historisk interessante upubliserte FoU-rapporter og flere aktuelle artikler.

Til julen 2002 fikk jeg laget ferdig min første hjemmesnekrede iMac dokumentarfilm "Kan bevegelse si noe?" (20 minutter). Filmen bygger på dansdesigns "Den Vesle Vampyren", og viser noen Oslobarns møte med dansekunsten i skolerommet og i teatret, og hvor dansepedagogene inspirerer til barnas eget kroppsuttrykk. Det er laget en 16 siders trykksak med 32 av mine fargebilder fra forestillingen tatt under IDEA konferansen i Bergen 5. juli 2001. Avdelingsdirektør Thielesen ved Avdeling for lærerutdanning har kjøpt inn 5 VHS og 5 DVD utgaver av filmen laget på min hjemme-iMac , samt 10 trykksaker for å gi som gave til eksterne samarbeidspartnere, og det er kopiert opp en del ekstra eksemplarer kjøpt inn av andre høgskoler og privatpersoner.

Høsten 2002 har jeg også fått kopiert og digitalisert en del av mine NRK fjernsynsproduksjoner helt tilbake til samarbeidet med Kalle Fürst fra1968, og har kommet i gang med å digitalisere barnetegninger knyttet til noen av mine FoU prosjekter innen teater for barn slik som "Petrine Sørensen" og "Arransikt og Stjernefolket" (Se "Oversikt over kunstneriske produksjoner" under "Hjem/Last ned"). Jeg har høsten 2002 skrevet en artikkel i tidsskriftet Drama om Klanfuglprosjektets avslutningsfestival og seminar i Kristiansand (se "Artikler/Teaterkunst"), og har dokumentert fotografisk dramanettverkets studiereise til det klassiske Hellas (se "Bilder/Reiser") samt de to siste dansdesign prosjektene "Kroppens dokument" i Kirkelandet Kirke, Kristiansund og "Ubudne gester" i Parkteatret, Oslo (se under "Bilder/Dansebilder"). Jeg arbeider også med å skape digitaliserte fotografier av den store svenske glasskunstneren Bertil Valliens verker, og vil legge disse ut på hjemmesiden når de blir klare.

Jeg har kontaktet Per Skjølsvik og Camilla Tostrup i Teatergruppen Musidra om vi ikke kunne gjennomføre min snart 20-årige drøm om å filme "Petrine Sørensen" med "Split Screen" video-opptak (samtidig opptak vist på en delt TV-skjerm av skuespillernes og barnas reaksjoner på hverandre). De er interesserte, så nå står det på penger og tid og om AV avdelingen kan bistå med teknisk ekspertise.

Forøvrig har jeg denne høsten rukket å bli 60 år, og har samtidig feiret 40 års jubileum for stiftelsen av "Landslaget Teater i Skolen" (Se artikkel av Nils Braanaas og Tore Gulbraar i siste nummer av tidsskriftet Drama).

Jeg planlegger visning av fotografier, bøker, gamle TV produksjoner / videogrammer, og tenker å holde noen forelesninger knyttet til seniorstipendiet på Høgskolen i Oslo i uke 17 og/eller 18 (22. til 30. April) 2003.

Kanskje vi sees der!

Vennlig hilsen fra Helge

PS. Dette avhenger av om jeg klarer å få tilstrekkelig materiell støtte til prosjektet. Til nå har dette spennende digitaliseringsprosjektet mitt kostet skjorta i investeringer til nødvendig utstyr, kopiering, trykking etc., og for tiden er kassa bunnskrapt. Mer om dette senere. DS.


Ta gjerne kontakt per E-post: hreista@online.no
dersom du har noen spørsmål eller kommentarer.

Gammelt Nytt per 10.09.02

Det er tre ting som har gledet meg mye det siste året.

1. Colette og jeg har blitt besteforeldre for annen gang. Ludvic ble født 5.juni, og Oscar på 2 1/2 år ble plutselig storebror. De stolte foreldre, Liv Unni Reistad og Jørgen Fosse, fikk mye å henge fingrene i denne sommeren.

2. Noen muskler i min "friske" høyre skulder har også vært angrepet av polioviruset. Etter 10 måneder med sykemelding har jeg det siste året klart å trene opp de friske musklene slik at de til en viss grad har tatt over for det som er ødelagt.

3. Den tredje gode nyheten er at jeg har fått tildelt et seniorstipend fra Høgskolen i Oslo for å samle og digitalisere på CD/DVD og internett mine fotografier og videogrammer/TV produksjoner samt gamle artikler og FoU rapporter, skrevet på vanlig skrivemaskin.

Jeg planlegger visning av fotografier, bøker, gamle TV produksjoner / videogrammer, og tenker å holde noen forelesninger knyttet til seniorstipendiet på Høgskolen i Oslo i uke 17 og/eller 18 (22. til 30. April) 2003.

Kanskje vi sees der!

Mer om dette senere.
Ta gjerne kontakt per E-post: hreista@online.no


Vennlig hilsen Helge Reistad

 
Siste nytt
Nyhetsarkiv
Postet: Ma - Mars 1, 2004 at 09:33 PM        


©