produkter


Filmer

12 filmsnutter på 2DVD plater:
"Dramatiske Tilbakeblikk" og "Aktiviserende Teater"

DVD filmene er beregnet på selvstudier av lærere og studenter som jobber med voksnes teaterformidling til barn og med barns ekspressive kunstneriske uttrykk. De er i stor grad formet som personlige fortellinger med historiske TV-opptak fra Romerike Folkehøgskole i 1968, og med drama- og teaterhistoriske bilder fra 1960 til 2003 med lydopptak/intervjuer og bilder av kjente historiske pionerer som Erik Trummler og Grete Nissen fra Norge på 1960-tallet, og Rose Bruford, Peter Slade, Malcolm Ross og Dorothy Heathcote fra England på 1970-tallet. Under "Aktiviserende teater" kan studenter og lærere se utsnitt av kjente Musidra teater/TV produksjoner fra 1976-1997 slik som "Petrine Sørensen", "Sella re atag" og "Arransikt og Stjernefolket" ( Klomadu Teater). De viser ulike dramaturgiske oppbygging tilpasset barnas alder, og virkemidler som mime/dans og spill med ulike dukketyper, og hvordan barn tegner det de forestiller seg etter teaterforestillingene.

De to DVD platene i en 2DVD boks blir solgt til selvkost for kr. 350,- + frakt/omkostninger (35,-kr) (trykk bestill i menylinjen.)

Helge Reistad har også redigert dokumentarfilmen "Kan bevegelse si noe...?" sammen men en kunstbildebrosjyre fra forestillingen. Den forteller om hvordan Dansdesigns danseforestilling "Den Vesle Vampyren" inspirerer barn i 2 Oslo-skoler til aktiv lek, tegning, lesing og til kreativ dans for foreldre og medelever. Filmen på VHS koster 150,- kr, (på DVD kr. 200,- ) + kunstbrosjyre kr. 50,- + fraktomkostninger. (trykk bestill i menylinjen.)

Dr. Art Anne Helgesen har blitt inspirert av figurene til billedkunstneren Kjartan Slettemark, Haugar (Vestfold Kunstmuseum) i Tønsberg, og Helgesens ”Katta i Sekken” har våren 2004 laget ”Bodies in Motion” der Agnes Schous hodeløse figurer spiller hovedrollen. Helge Reistads dokumentarfilm fra premieren viser utdrag fra forestillingen fra denne særegne forestillingen hvor Slettemark var æresgjest. (Kr. 200,- + frakt/omk.) (trykk bestill i menylinjen.)

"Dokumentarfilmen om dans i skolen og 2DVD er produsert av "Teater og Eftf. AS."


Bøker:

I 2002 utgav "Teater og Eftf. AS." kunstboken "Dansdesign" (red. Helge Reistad) Anne Grete Eriksen og Leif Hernes i Dansdesign fikk i år fikk Heddaprisen for beste barne/ungdomsforestilling i 2003). Restopplaget av denne kunstboken om dans kan bestilles for 237,- + fraktomkostninger. (trykk bestill i menylinjen.)

Titler publisert under Tell Forlag, kan bestilles her!-

Postet: Ma - Mars 1, 2004 at 09:33 PM        


©